Introduktion til knibeøvelser - for dig der har født

 

Det er vigtigt at bevare en sund og stærk bækkenbund hele livet. Du kan sagtens se med her, selvom du ikke har født.
Her finder du en kort introduktion til, hvordan bækkenbundens muskler fungerer, og hvordan du kommer igang med at lave dine knibeøvelser.

 

1. Introduktion

2. Hvornår skal man knibe?

3. Hvordan træner man?

4. Bækkenbundens muskler

5. Stærk hele livet

 

Graviditet og fødsel kan være en hård omgang for muskulaturen i dit underliv, og med alderen kan dine muskler i bækkenbunden også blive slappere. Knibeøvelser er vigtige for, at du kan genfinde din krop og dyrke den aktivitet, du har været vant til, før du blev gravid samt for at bevare en stærk bækkenbund - hele livet!
En svag bækkenbundsmuskulatur kan give dig mange gener. Et klassisk irritationsmoment i din hverdag er fx, at du ikke kan holde på din urin, når du løber en tur, hopper på trampolin med dine børn, eller når du griner, nyser eller hoster. Det kan regelmeæssige knibeøvelser heldigivs oftest afhjælpe.

Det er videnskabeligt bevist, at det har en mærkbar effekt på inkontinens at lave knibeøvelser, uanset om du begynder før, under eller efter graviditet og fødsel.

 

Som med al anden træning, gælder det om at komme i gang med dine knibeøvelser hurtigst muligt og træne både rigtigt og regelmæssigt.